Mokymas visą gyvenimą
Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas "Konditerijos tradicijos partnerių šalyse” Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0380, skirtas virėjo ir konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučio darbuotojo specialybių mokiniams.
Facebook

Mokymas visą gyvenimą

Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas “Konditerijos tradicijos partnerių šalyse” Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0380, skirtas virėjo ir konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučio darbuotojo specialybių mokiniams.

Projekto rengėjas: Vilniaus turizmo ir prekybosa verslo mokykla.

Kiti siunčiantys partneriai:

Vilkijos žemės ūkio mokykla, Švenčionių profesinio rengimo centras.
 

Socialiniai partneriai Lietuvoje: UAB “Elguva” ir UAB “Kilnė”.

Priimantys partneriai užsienyje:  El Nou Portet restoranas (Ispanija),

IPSSAR “Fiippo Buscemi” profesinė mokykla (Italija),
CEFPPA profesinė mokykla (Prancūzija),
E.M.O. viešbučių ir turizmo profesinė mokykla (Turkija).
 

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

Susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius desertus ir konditerijos gaminius;
Susipažinti su naujausiomis technologijomis konditerijos gaminių ruošime, patiekime bei puošime;
Patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia konditerine įranga;
Įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje;
Tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje;
Įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti;
Praplėsti savo sociokultūrinį akiratį, pažinti priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.
 
Projekto nauda ir rezultatai: Remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga “Konditerijos tradicijos partnerių šalyse”. Bus suorganizuotas sklaidos renginys, kurio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins konditerinius gaminius, vyks šių patiekalų degustavimas. Taip pat dalyviai pateiks gaminių receptus, kuriuos socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu. Projekto dalyviai gaus Europass mobilumo dokumentus. Ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.

Mokinių dėmesiui !!!

Stažuotės planuojamos:
Turkijoje 2010-10-24 iki 2010-11-13 (3 savaitės)
Ispanijoje 2011-01-09 iki 2011-02-05 (4 savaitės)
Prancūzijoje 2011-03-01 iki 2011-03-28 (4 savaitės)
Italijoje 2011-03-20 iki 2011-04-09 (3 savaitės)Rugsėjo mėn vyks dalyvių atranka vykti į Turkiją ir Ispaniją.
Tiksli data bus paskelbta mokyklos internetiniame tinklalapyje ir mokyklos skelbimų lentoje.Mokiniai bus atrenkami pagal šiuos kriterijus: profesines žinias, praktinius įgūdžius, gebėjimą atstovauti mokyklą, šalį ir save užsienio šalyje, gebėjimą prisitaikyti, dirbti it gyventi naujoje aplinkoje, komunikabilumą, komunikacinius įgūdžius užsienio kalba (anglų), visuomeninę veiklą, asmenines savybes (pareigingumą, darbštumą).
Mokiniai, norintys dalyvauti projekto dalyvių atrankoje, turės pateikti prašymus su motyvaciniu laišku grupių vadovėms. (Tiksli data bus paskelbta vėliau).
 

Projekto “Konditerijos tradicijos partnerių šalyse” aprašymas

Šio projekto veikloje kartu su Vilniaus turizmo ir prekybos verslo, bei Vilkijos žemės ūkio mokyklos moksleiviais dalyvavo aštuoni Švenčionių profesinio rengimo centro mokiniai. Projekto dalyviai tobulino įgūdžius gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius desertus ir konditerijos gaminius, dirbti su naujausia konditerinę įranga, susipažino su naujausiomis technologijomis konditerijos gaminių ruošime, pateikime bei puošime. Mokiniai džiaugėsi, kad patobulino užsienio kalbos įgūdžius, įgijo daugiau pasitikėjimo savimi, susipažino su kitų šalių kultūra, papročiais, tradicijomis.
Stažuotėse dalyvavo:
Turkijoje – 3PB grupės mokiniai Robertas Ambrulaitis ir Rolandas Biguzas.
Ispanijoje – 2PB grupės mokinės Julija Dombrovskaja ir Greta Petrik.
Prancūzijoje – 2PB grupės mokinė Loreta Leleikaitė ir 3PB grupės mokinė Jolita Balčiūnaitė.
Italijoje – 3PB grupės mokiniai Erikas Abovianas ir Arvydas Zeleniakas.
2011 m. gegužės 25 d. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje projekto dalyviai pristatė parengtą metodinę medžiagą, gamino konditerijos gaminius, vyko šių gaminių degustacija. Stažuotėse dalyvavę mokiniai gavo Europass mobilumo dokumentus.

Jūs taip pat gali sudominti